Meld je aan voor de bouwploeg!

 

Houd je van festivals en kamperen en maak je graag tijd vrij voor de komst van het theatergezelschap Nicole & Martin naar Middelburg eind oktober? Meld je dan aan voor de bouwploeg die hun Witte Tent gaat laten verrijzen op de oude atletiekbaan in de Veersepoort! Als een Zwitsers zakmes heeft alles zijn plaats en logica. Moet ook wel: iedere week bouwt Martin deze prachtige koepeltent op - ergens in Europa en altijd met mensen ter plekke. Daar gaat het juist om: samen iets moois mogelijk maken.

Sprookjestheater, Nicole et Martin, De Witte Tent

Lees verder

  • Hits: 218
lois-eigenraam

Ouderavond leerrijpheid

Leerrijpheid is het thema van de ouderavond van 20 februari en Loïs Eigenraam gaat dit onderwerp vanuit verschillende invalshoeken belichten en vragen beantwoorden….

Waarom vinden wij de leerrijpheid zo belangrijk op de Vrije School? Wanneer is een kind leerrijp? Waar kijken we naar en waarom? Wat kunnen ouders daar thuis aan doen? Én wanneer?
De kans is groot dat het antwoord van een onverwachte strekking zal zijn. Daarom is deze lezing niet alleen interessant voor ouders met een oudste kleuter, maar ook voor ouders/ opvoeders van jongere kinderen.

Loïs komt ons regelmatig vanuit de schoolbegeleidingsdienst met raad en daad bijstaan bij allerlei vraagstukken. Zij is ook auteur van diverse boeken over het opvoeden vanuit de antroposofische visie op de mens. Velen van jullie zullen zich de inspirerende avond van afgelopen herfst nog herinneren.

Wij beginnen om 19.45 uur met koffie en thee. Van 20.00 uur tot 21.00uur neemt Loïs ons mee naar de wereld van het jonge kind. De ouders van de 3 kleuterklassen sluiten de avond af in de eigen klas.

Iedereen is van harte welkom!
Namens de kleuterleidsters,
Susanne Bolliger.

Deel deze advertentie
 

  • Hits: 452

Koop een boek voor jezelf en vul de schoolbiliotheek!


Tijdens de Kinderboekenweek (3 t/m 14 oktober) kunnen de leerlingen en hun ouders bij boekhandel De Drvkkery sparen voor nieuwe boeken in de schoolbibliotheek. Help je mee?

Wil je hierbij helpen, koop dan een kinderboek bij De Drvkkery tijdens de Kinderboekenweek (3 t/m 14 oktober). Neem de originele kassabon mee naar school en lever die daar in. Er staat een bakje voor dit doel bij de administratie.

School verzamelt alle ingeleverde kassabonnen. Hoe meer bonnetjes, hoe hoger het bedrag waarvoor de school nieuwe boeken mag kopen! Zoals je begrijpt zijn we enthousiast over de actie en hopen dat je deze week nog tijd hebt om een mooi boek voor jezelf uit te kiezen. We hopen ook dat je de bon van boeken die je eventueel vorige week al hebt aangeschaft ook nog hebt om in te leveren!

We wensen je veel leesplezier!

Kinderboekenweek, 2018, schoolbibliotheek, de Drvkkery, sparen

  • Hits: 520

Aanmelding kleuterklassen

spel
Onze school groeit en de hiermee gepaard gaande groeistuipen worden momenteel zichtbaar.
Onze kleuterklassen zitten dit schooljaar (2018-2019) en het schooljaar 2019-2020 al helemaal vol met kinderen die al zijn aangemeld.
Dat betekent dat er geen kinderen meer aangemeld kunnen worden die voor 15-07-2016 zijn geboren.

  • Hits: 530