Transparant Sint Juf Annelies

"Sint en zijn pieten zijn weer in het land! Dat laat ons hart niet alleen kloppen van verwachting, maar ook wel eens van wanhoop of stress. Pepernoten liggen al vanaf begin september in de winkels, het Sinterklaasjournaal wordt elk jaar doller en voller. En pieten én klazen kom je overal tegen: op het werk, de sport- en knutselclub, het kinderdagverblijf en op straat. Hoe houden we het leuk?" Dit is hoe het blog aanvangt. Spreekt het onderwerp je aan? Lees dan verder op het webblog van Inspiratie voor Ouders.

Tags: Inspiratie voor ouders Sint Nicolaas blogpost Sinterklaas Sinterklaasjournaal pepernoten .

 • Hits: 5

Op 11 november organiseert onze mooie school een Sint-Maarten Bazaar. School haalt met deze bazaars altijd geld op. We mogen alvast bekend maken dat het eindbedrag dit jaar naar twee doelen zal gaan: naar de aanschaf van (meer) nieuwe muziekinstrumenten en naar de Inspiratie voor Ouders themaweekenden. Twee prachtige doelen; het ene voor onze kinderen zodat zij zich verder mogen bekwamen in de muziek, het andere voor de ouders (en belangstellenden) die om hen en onze school heen staan.

Volledig in de sfeer van de Sint-Maarten boodschap vinden wij, want een deel van zijn mantel hield ridder Sint-Maarten voor zichzelf – zodat hij zichzelf verder kon ontwikkelen – en het andere deel schonk hij aan zijn medemens die even belangrijk was binnen het geheel van de gemeenschap.

Tags: Inspiratie voor ouders Sint Maarten Bazaar Doelen 11 november 2018 Vrije School Zeeland WillemArondeusstraat nieuwe muziekinstrumenten .

Lees verder

 • Hits: 88

In een van de weekberichten omschreef de Bazaargroep mooi waarom zij de opbrengst van de Sint Maartensbazaar niet alleen gunt aan de kinderen, maar ook gedeeltelijk aan de ouders. Omdat je je altijd weer kunt verdiepen in iets nieuws – je ouderschap is immers nooit af. Je bent dus van harte welkom!

Inspiratieweekend met tandarts Peter Borm

vrijdag 27 oktober 20-22 uur (toelichting onderaan dit bericht)
zaterdag 28 oktober 10-11.30 uur (toelichting onderaan dit bericht)
zaterdag 28 oktober 12-13.30 workshop wolvilten met Juf Bonnie. Binnen een uurtje maken we een herfstkabouter. 
Er is deze ochtend weer kinderopvang voor kinderen tot 6 jaar! Bijdrage: € 3,- per gezin
Entree
vrijdag € 10,- / zaterdag € 7,50 / combiticket € 15,-
aanmelden:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees verder

 • Hits: 46
bglois eijgenraam
maandag 20 november 20 uur: jongens- en meisjesspel van 3 tot 12 jaar

Loïs Eijgenraam publiceerde bij uitgeverij Christofoor de afgelopen jaren een aantal leesbare boekjes over onderwerpen als gezond hechten, leerrijpheid, de eigenheid van de vrije kleuterklas en kinderen beter leren begrijpen.
Loïs Eijgenraam werkt als schoolbegeleider voor de begeleidingsdienst voor vrijescholen en is in die hoedanigheid ook onze schooladviseur.

Tags: Loïs Eijgenraam Jongensspel meisjesspel .

Lees verder

 • Hits: 38

Download de vacature in pdf 

  Het bestuur van de Stichting Vrije School Zeeland is op zoek naar

BESTUURSLEDEN (m/v)
       (vrijwillig)

Vrije School Zeeland

De Vrije School Zeeland is een zelfstandige school met een eigen bestuur, bestaande uit een toezichthoudend en een uitvoerend deel. De Vrije School Zeeland is een middelgrote gezinsschool met ongeveer 210 leerlingen, verdeeld over drie kleuterklassen en zes lagere schoolklassen.

De Vrije School Zeeland valt, net als elke andere Vrije School, onder de algemeen bijzondere basisscholen: ‘algemeen’ omdat de Vrije School Zeeland openstaat voor alle leerlingen, ongeacht de culturele of levensbeschouwelijke achtergrond; ‘bijzonder’ omdat deze bestuurd wordt door betrokken en deskundige ouders en vrijwilligers en niet door de overheid. De naam Vrije School is ooit gekozen om aan te geven dat de lesstof in de eerste plaats in dienst moet staan van de ontwikkeling van het kind en niet moet worden voorgeschreven vanuit belangen van de overheid, de staat of het bedrijfsleven.

Taken bestuursleden

Het bestuur is verantwoordelijk voor het toezicht op de organisatie en de kwaliteit van het onderwijs. Gemiddeld één keer per maand komt het bestuur bij elkaar. Onderwerpen voor het bestuur zijn o.a.: jaarplan en jaarverslag, schoolplan, strategisch beleidsplan, begroting en financiële jaarrekening, leeropbrengsten, huisvesting, ontwikkelingen passend onderwijs, personeel en formatieomvang en samenwerking met andere scholen.

Tags: bestuur Vacature bestuursleden vrijwillig profiel .

Lees verder

 • Hits: 540
familieplanner

Vrije School Zeeland is de eerste schoolgemeenschap die werkt met een eigen editie van de nieuwe Familieplanner van Uitgeverij Christofoor. Alle schooldata en gegevens zijn erin gedrukt.

We zijn benieuwd hoe -ie bevalt! Help je ons aan feedback waarmee we de volgende editie nog rijker kunnen maken? Wat vind je bijvoorbeeld van:

 1. Schrijfruimte: genoeg voor jouw gezin?
 2. Weekritme of toch liever een maandoverzicht? Hamvraag is natuurlijk 'Waarom?' Maak ons wijs ;-)
 3. Welke onderdelen spreken je in deze editie het meeste aan?
  - de vormgeving van omslag en binnenwerk
  - de strooitekeningen op de weekpagina’s
  - de grote foto’s met quotes aan het begin van iedere maand
  - achtergrondinformatie
 4. Over welk soort onderwerpen wil je meer weten?

Lees verder

 • Hits: 52