Sprankelend sprookjestheater

Za. 26 okt.            Sprookjestheater | Oude atletiekbaan in de Veerse Poort
Rijk… Wonderbaarlijk… Onweerstaanbaar – The Times | Weltklasse-Duo! – Münchener Merkur | A magical experience – The Scotsman

De nomadische karavaan van Nicole & Martin strijkt neer op de oude atletiekbaan in de Veersepoort in Middelburg, op uitnodiging van de jarige Vrije School Zeeland. Al twintig jaar doorkruist dit Zwitserse theatergezelschap Europa met zijn rode trucks, houten woonwagens en Witte Tent. Ze betoveren hun publiek met een wervelende mix van theater, muziek en een flinke scheut acrobatiek. De sprookjes van Grimm vormen het gouden hart van hun shows, de voertaal is Nederlands.

Sprookjes werden eeuwenlang mondeling doorgegeven. De gebroeders Grimm verzamelden er vele op papier in de 19e eeuw. Sinds 2005 worden deze diepe verhalen gerekend tot het Unesco werelderfgoed. Nicole & Martin brengen ze op een manier die je zelden ziet: gloedvol, behendig, met humor en met heel veel liefde. Op zaterdag 26 oktober spelen zij twee verschillende voorstellingen in hun prachtige theatertent voor iedereen vanaf zes jaar – je bent van harte welkom!

11 – 12.10 Uur          Hans & Grietje

Beleef het avontuur van een broer en zus die achtergelaten worden door hun ouders in een donker bos. Hongerig en koud ontmoeten ze een vrouw die hen verwelkomt, maar een heks blijkt te zijn. Samen vinden Hans en Grietje de kracht om te ontsnappen, ontdekken ze tal van schatten en vinden ze hun weg terug naar huis.

18.30 – 19.40 uur    IJzeren Hans

Een minder bekend sprookje van Grimm, boordevol wijsheid over een jonge koningszoon die niet bang is, maar nog wel onzeker over zijn eigen vermogens. IJzeren Hans, de gevreesde wildeman die woont in het moeras, helpt de prins met het veroveren van zijn levenspad. Een prachtig wordingsverhaal voor tieners!

Kaarten zaterdag 26 oktober

Alle leerlingen van VSZ en de vrijeschoolklassen van CSW Bestevaêr worden getrakteerd op een besloten schoolvoorstelling.
Naast deze besloten schoolvoorstellingen speelt het gezelschap twee verschillende openbare voorstellingen op zaterdag 26 oktober - voor iedereen vanaf zes jaar.

Om 11 uur wordt Hans en Grietje gespeeld en aan de vooravond van Nacht van de Nacht, om 18.30 uur: IJzeren Hans.

Kaarten zijn uitsluitend te koop via de website van het gezelschap.

hansengrietje-Luigi_Sergio_Tenani

© Hans en Grietje  -  foto: Luigi Sergio Tenani

Informatie

Oude atletiekbaan Veerse Poort: hoek Nassaulaan / Sportlaan, Middelburg

* kom bij voorkeur op de fiets *

TICKETS:
www.nicole-et-martin.ch
en aan de kassa op 26 oktober

€ 10,- kinderen 5 t/m 13 jaar
€ 14,- 65+/ studentenkaart / CJP
€ 16,- volwassenen

* Gun je kind een prachtervaring:
respecteer de minimumleeftijd van 6 jaar *

DATA

DINSDAG 22 OKTOBER 8-16 UUR
TENT OPBOUWEN
DONDERDAG 24 OKTOBER
BESLOTEN SCHOOLVOORSTELLING KLEUTERS T/M KLAS 3
VRIJDAG 25 OKTOBER
BESLOTEN SCHOOLVOORSTELLING KLAS 4 T/M KLAS 8
ZATERDAG 26 OKTOBER 11 UUR
HANS & GRIETJE
ZATERDAG 26 OKTOBER 18.30 UUR
IJZEREN HANS
ZONDAG 27 OKTOBER 9-14 UUR
TENT AFBREKEN & TERREIN OPLEVEREN

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie zijn Nicole en Martin?

Nicole & Martin | Ze toeren rond in houten woonwagens, met op sprookjes geënte voorstellingen. Hun kinderen, Samuel en Sascha, krijgen onderweg vrijeschoolonderwijs in de vrachtwagen.

Nicole & Martin vormen een rondreizend circustheatergezelschap dat in heel Europa haar tenten opslaat. Ze worden overal door een trouwe schare fans onthaald en zelfs gevolgd. ‘Je gaat hun tent binnen en je komt er als een ander mens uit. Het is magisch, verstild en poëtisch’ zijn de geluiden die hen vooruitsnellen.
(Bron: 'Sprookjes op Waldorfwielen' uit Seizoener editie zomer 2018 door Monique Vaessen | Lees het hele artikel!)

Lees meer over hen zelf, maar ook over het creatieve- en tourteam van deze nomadische karavaan op hun eigen website. Je vindt er ook het volledige programma, kunt er kaartjes bestellen en je hart ophalen in de gallery, met alle leuke foto's en  filmpjes. 

Culturele week

De Culturele Week is begonnen! T/m donderdag 10 oktober werken alle kinderen aan het thema 'Samen op Reis' in hun klas. Sommige klassen werken ook samen. Meerdere ouders verzorgen workshops muziek, clownerie en acrobatiek. Ook is er volop aandacht voor sprookjes en reisverhalen. Er gaat dus veel moois gemaakt en beleefd worden. Ben je benieuwd? Donderdag 10 oktober ben je van harte welkom op school! Ook opa's en oma's zijn graag geziene gasten voor de kinderen. We openen de middag met een vrolijk programma vol verrassingen op het podium en natuurlijk klinkt er muziek! Na de presentatie kun je een kijkje nemen in elke klas, want er is ook volop geschilderd en getekend.

Ook organiseert klas 4 een Bake Sale met thee, koffie, cupcakes en taart. De opbrengsten (klik!) zijn voor het bijzondere, maar ook kostbare sprookjestheater dat Nicole & Martin komen spelen na de herfstvakantie.

FEESTELIJK SLOT CULTURELE WEEK

Donderdag 10 oktober

  • 13u45 - 14u30 presentatie van verschillende klassen in de grote zaal
  • 14u30 - 15u30 exposities in alle klassen
    én voorverkoop van kaartjes Nicole & Martin voor zaterdag 26 oktober

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je meehelpen? Neem dan contact met op met de voorbereidende werkgroep: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Je kunt ons ook volgen via VSZ-Facebook en Instagram
                                    

Hartelijke groet,

Meester Boudewijn, Anne van Spall, juf Nelleke, Sanne te Winkel, juf Marieke, Kyra Brandes, Maya van Veen, Hans Jansen, Leontien Poppe, Roos & Aurora Dobson, Manon Berendse