Ziekte & Verlof

Ziek, te laat & verlof

Het is voor ons belangrijk om te weten waarom uw kind niet naar school komt. Wij dienen als school het verzuim van leerlingen zorgvuldig bij te houden. De werkwijze die wij hierbij hanteren staat beschreven in ons verzuimprotocol.

Een ziekmelding van uw kind kunt u voor 8.30 uur via e-mail doorgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Via dit e-mailadres kunt u ook doorgeven als uw kind te laat is.

Bijzonder verlof of extra vakantieverlof is alleen in specifieke gevallen toegestaan, zie daarvoor het document:  Wat u moet weten over extra (vakantie)verlof.
Een verzoek voor extra verlof kunt u schriftelijk indienen bij de directeur. Een aanvraagformulier kunt u hier downloaden.

Meer informatie over de leerplicht vindt u op de website van het Regionaal Bureau Leerplicht: www.lereninzeeland.nl

Infectieziekten

Iedere ouder heeft een eigen verantwoording hoe om te gaan met ziekte van zijn/haar kinderen. De GGD volgt kinderen op een paar momenten in hun ontwikkeling; de schoolarts of verpleegkundige spreekt dan met de ouders oa over specifieke kinderziektes en de mogelijkheid voor inenting.

Op school hanteren we de volgende richtlijnen:

  • als een kind zich ziek voelt, houdt een ouder het kind thuis en meldt het ziek op school
  • bij verdenking van een besmettelijke ziekte raadpleegt de ouder de huisarts; bij vaststelling van de diagnose houdt school zich aan de richtlijnen van de GGD Herkenning ziekteverschijnselen, advies en richtlijnen