Vacture

Download de vacature in pdf 

  Het bestuur van de Stichting Vrije School Zeeland is op zoek naar

BESTUURSLEDEN (m/v)
       (vrijwillig)

Vrije School Zeeland

De Vrije School Zeeland is een zelfstandige school met een eigen bestuur, bestaande uit een toezichthoudend en een uitvoerend deel. De Vrije School Zeeland is een middelgrote gezinsschool met ongeveer 210 leerlingen, verdeeld over drie kleuterklassen en zes lagere schoolklassen.

De Vrije School Zeeland valt, net als elke andere Vrije School, onder de algemeen bijzondere basisscholen: ‘algemeen’ omdat de Vrije School Zeeland openstaat voor alle leerlingen, ongeacht de culturele of levensbeschouwelijke achtergrond; ‘bijzonder’ omdat deze bestuurd wordt door betrokken en deskundige ouders en vrijwilligers en niet door de overheid. De naam Vrije School is ooit gekozen om aan te geven dat de lesstof in de eerste plaats in dienst moet staan van de ontwikkeling van het kind en niet moet worden voorgeschreven vanuit belangen van de overheid, de staat of het bedrijfsleven.

Taken bestuursleden

Het bestuur is verantwoordelijk voor het toezicht op de organisatie en de kwaliteit van het onderwijs. Gemiddeld één keer per maand komt het bestuur bij elkaar. Onderwerpen voor het bestuur zijn o.a.: jaarplan en jaarverslag, schoolplan, strategisch beleidsplan, begroting en financiële jaarrekening, leeropbrengsten, huisvesting, ontwikkelingen passend onderwijs, personeel en formatieomvang en samenwerking met andere scholen.

Profiel bestuursleden

Het bestuur is op zoek naar 2 leden. De competenties van de bestuursleden liggen met name op strategisch en beleidsmatig niveau. Bestuursleden zijn gericht op collegialiteit en samenwerking, maken gebruik van de kwaliteiten van elkaar en weten hoe effectief en efficiënt toezicht gehouden dient te worden.

Een bestuurslid beschikt over de volgende profielkenmerken:

  • Onderschrijft de doelstelling, missie, visie en strategie van de VSZ
  • Heeft toezichthoudende en bestuurlijke kwaliteiten en bij voorkeur ervaring
  • Heeft een helikopterview en is in staat om hoofd- en bijzaken te onderscheiden - Kan meedenken met de schoolleider en deze van waardevolle adviezen voorzien, zonder in de bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de schoolleider te treden 

Interesse?

Voor informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van het bestuur, Maaike Pieters (06-11750765) of met de schoolleider Elisabeth Steinmeijer.

Heeft u interesse in een bestuursfunctie, mail dit dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U wordt dan uitgenodigd voor een oriënterend gesprek.

Download de vacature in pdf

bestuur, Vacature, bestuursleden, vrijwillig, profiel

  • Hits: 1758